דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


אסאדו דרום אמריקאי מסורתי 

מאת    [ 29/10/2012 ]

מילים במאמר: 375   [ נצפה 3549 פעמים ]

שירותי אסאדו הינה שיטת צליית  בשר על הגריל .

במהלך האירוע הקייטרינג מגיע עם מתקו ענק לצליית הבשר ע"י מדורה במשך כ 8 שעות, בנוסף לאסאדו ישנה שיטת צלייה נוספת וזה על גחלים.

האסאדו מבושל בצורה המסורתית בדרום אמריקה ושיטת הצלייה על ידי המתקן  הינה בהתאם לשיטה המקורית גם כן.

צליית האסאדו היא צלייה ארוכה מאוד וכדי להינות ממנה חשוב גם להרגיש בדרום אמריקה , אחד מהדברים העיקריים היא בשטיית המשקה המסורתי בארגנטינה והוא משקה המאטה העשוי מצמח הג'רבה מאטה המונחים בכוס קטנה העשוייה מגלעת או מעור וקרויה אף היא "מאטה". את המשקה שותים עם קש מיוחד הקרוי בומביז'ה. משקה המאטה הוא משקה מריר וניתן להמתיק עם תמצית תפוזים עם סוכר. לאחר מכן מעבירים את המשקה בין הגרילמנים כטקס חשוב וחברתי.

השיטה מתבצעת על קרקע מתקן האסאדו המיוחד מבעירים אש מעצים יבשים וצולים את הבשר המתובל בתערובת התבלינים המתאימה על חרבות מתכת עבות כאשר שלד הבשר קשור על החרב כדי שהחום יגיע לכל החלקים בצלייה איטית לטעם מעושן ועסיסי .

הבשרים מתובלים בתערובת תבלינים מיוחדת ועשירה בטעמים שמתאימים בהקפדה לכל חלק וחלק בנפרד.

הבשרים מתובלים בתערובת עוד לפני הצלייה בזמן המאים לכל חלק וחלק כך שבזמן ההכנה הם מוכנים לצלייה בטעם שספגו , הפרית למשל מושרת ברוטב עסיסי ומתקתק המושרת יום לפני ומקבל טעמים שנשארים בפה עם טעם של עוד.

החום והמרחק מהעצים ומהפחמים בזמן צליית האסאדו או הבשרים בגריל חשוב ביותר וזאת כדי שהבשר יעבור צלייה איטית ומבוקרת וכך יקבל את הארומה והטעמים המופקים מהעצים והפחמים.

לאחר הצלייה של האסאדו והבשרים חשוב להגישם ישירות למגשים מחוממים, לפרוס לרצועות ולאכול.

לצידי הבשרים מגישים רטבים מיוחדים בהתאם למסורת הדרום אמריקאית, כגון:

רוטב צ'ימיצ'ורי העשוי מפלפלים עשבי תיבול ,שמן ,חומץ ושום ,

פברה- תבלין המוכן ממחית עשבי תיבול ,שום ופלפלים חריפים.

הבשרים המובחרים ביותר מוגשים לעני הקהל ישירות מהגריל כך שביניהם מוגשת נקניקיית הצ'וריסוס הממולאת בבשר עגל בשילוב כבש איכותי.

המרכיבים להצלחת הכנת הבשרים כגון: סוגי העצים, ייבוא הפחמים,צוות מקצועי, נקיון הציוד לפני האירוע, דגש והקפדה מירבית על סוגי הבשרים ואיכותם הנרכשים באטליז המוביל ביותר בארץ כיום.

חווית הבשרים באירועים הינה חוויה הנותנת הרגשה של ארוחת בשרים מדרום אמריקה, מראה הגרילים הפרוסים על משטח ענק ומתקן האסאדו המסורתי שהוא במרכז עם הריח העשיר ממבחר הבשרים הגדול הפרוס על גבי הגרילים.

בקרו באתרינו : http://www.asadodoron.co.il

דורון לגזיאל 052-2435902 http://www.asadodoron.co.il




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב